خبرگزاری آريا – بيماران ديابتي از کارشناسان تغذيه، رژيم غذايي مناسب دريافت کنند




در گفت و گو با مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت مطرح شد:

بيماران ديابتي از کارشناسان تغذيه، رژيم غذايي مناسب دريافت کنند

خبرگزاري آريا- مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با بيان اينکه تغذيه نقش مهمي در ابتلا و پيشگيري از بيماري ها دارد، گفت: بيماري ديابت به تغذيه وابسته است و براي پيشگيري از بروز عوارض بيماري، بايد رژيم غذايي مناسبي درپيش گرفت.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از وبدا، دکتر زهرا عبداللهي درخصوص نقش تغذيه در ابتلا به بيماري ها گفت: در حال حاضر بيماري هاي غيرواگير از جمله ديابت، فشار خون بالا، چربي خون بالا، بيماري هاي قلبي عروقي، سکته هاي مغزي و قلبي و انواع سرطان ها ، مهم ترين علت مرگ و مير در جهان و ايران به شمار مي روند و از طرفي، الگوي غذايي نامناسب که شامل مصرف بي رويه قند، نمک و چربي است، مهم ترين دليل ابتلا به بيماري هاي غير واگير محسوب مي شود.
وي با بيان اينکه مصرف زياد قند، نمک و چربي، به اضافه وزن و چاقي منجر مي شود، تصريح کرد: اضافه وزن و چاقي در كودكان زير ۵ سال کشور در يک دهه اخير به ۲ برابر افزايش پيدا کرده است و حدود ۲۰ درصد دانش ‌آموزان و نيمي از زنان و مردان ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور نيز دچار اضافه وزن و چاقي هستند كه پيامد آن شيوع كلسترول بالا، فشارخون بالا، ديابت، بيماري هاي قلبي عروقي و انواع سرطان ها در كشور است.
دکتر عبداللهي با بيان اينکه مصرف بي رويه مواد قندي در الگوي غذايي مردم، توانسته آمار شيوع ديابت را افزايش دهد، به اقدامات وزارت بهداشت در راستاي بهبود تغذيه مردم در جهت پيشگيري و کاهش بيماري ديابت اشاره کرد و گفت: يکي از اقداماتي که در جهت کاهش قند مواد غذايي در دست انجام است، مذاکرات و هماهنگي هايي است که با صنايع غذايي براي کاهش ميزان قند در محصولات غذايي صورت گرفته است، مانند کاهش ميزان قند در نوشابه ها، آبميوه هاي صنعتي و نوشيدني ها و شيرهاي طعم دار، که بنابر عملياتي سازي اين امر، بازنگري استانداردها نيز انجام شده است.
مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت درخصوص آموزش مباحث تغذيه اي در سطح کشور گفت: علاوه براينکه در سطح کشور، بسيج هاي آموزش همگاني براي آموزش سبک صحيح تغذيه اي به مردم فعاليت خوبي دارند، صنف قنادان و شيريني پزان نيز پذيرفته اند که در محصولات خود از قند، شکر و روغن کمتري استفاده کنند تا بيماران ديابتي هم بتوانند با آسودگي بيشتري از شيريني ها استفاده کنند؛ با اين اقدام، همچنين از اضافه دريافت قند براي عموم مردم هم ممانعت به عمل مي آيد.
دکتر عبداللهي با بيان اينکه در طرح تحول سلامت، ۱۲۰۰ کارشناس تغذيه در سراسر کشور مشغول به فعاليت شده اند، گفت: با حضور اين کارشناسان در پايگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت، مردم مي توانند به آساني به خدمات مشاوره تغذيه دسترسي پيدا کنند و بيماراني نظير بيماران ديابتي که سلامتي آنها در گروي تغذيه مناسب است، با در پيش گرفتن رژيم غذايي مناسب دچار عوارض نمي شوند.
وي درخصوص بيماران پره ديابتيک گفت: بيماران پره ديابتيک که در سيستم شناسايي مي شوند به کارشناسان تغذيه ارجاع داده مي شوند و کارشناسان تغذيه هم براي اين بيماران مشاوره و آموزش هاي تغذيه اي و همچنين رژيم غذايي مناسب درنظر مي گيرند.
وي افزود: چنانچه بيماران پره ديابتيک با رژيم غذايي مناسب کنترل شوند، به ديابت مبتلا نمي شوند.
مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با بيان اينکه در راستاي کاهش قند محصولات غذايي با صنايع، همکاري هايي صورت گرفته است، گفت: در اين زمينه سازمان استاندارد هم ميزان و حدنصاب قند موجود در محصولات غذايي را تعيين کرده و صنف و کارخانه هاي محصولات غذايي هم بايد اين استانداردها را رعايت کنند، چراکه ميزان استاندارد قند در محصولات غذايي توسط بازرسان بهداشت مورد پايش قرار مي گيرد.
دکتر عبداللهي درخصوص جانشين شونده هاي شکر گفت: صنايع و صنوف بايد به مصرف جانشين هاي شکر تشويق شوند و به جاي شکر از موادي مانند استويا استفاده کنند، استويا، گياهي بوده و قدرت شيرين کنندگي زيادي دارد.